Jan Ezendam - Componist, pianist

Actueel

 • Lecture/performance: ‘Muziekontwikkeling 18 eeuw’
  9 maart 2022
  14.00 uur
  Venlo ‘Centrum van de Kunsten’
  Tickets >
 • ‘Parijs 1900’ Een theaterpresentatie met Jan Ezendam muziek en Ko van Dun kunst
  19 april 2022
  14.00 uur
  Valkenswaard Theater de Hofnar
  Tickets >
 • ‘Parijs 1900’ Een theaterpresentatie met Jan Ezendam muziek en Ko van Dun kunst
  5 juni 2022
  15.30 uur
  Maastricht Theater a/h Vrijthof
  Tickets >

Jan Ezendam - Parijs 1900
 
Parijs 1900

Een theaterpresentatie met Jan Ezendam muziek en Ko van Dun kunst

Satie en Debussy, Matisse en Cézanne, Stravinsky en Picasso, het zijn de grote pioniers van de moderne kunst en muziek. Jan Ezendam en Ko van Dun nemen je in een gezamenlijke podiumpresentatie mee naar hún wereld: Parijs in de jaren rond 1900.

We komen binnen in een van de vruchtbaarste perioden van onze geschiedenis, La Belle Époque, de halve eeuw vóór 1914. Parijs is het culturele hart van Europa, híer gebeurt het, in de theaters en de galeries die er toe doen, in de salons en café’s waar componisten, schilders en schrijvers elkaar ontmoeten. In een tintelende sfeer van experiment en vernieuwing werden grote stappen op nog onontgonnen terrein gezet. Maar waar waren de componisten en de kunstenaars nu eigenlijk naar op zoek? Wat verenigde hen en hoe kunnen we dat zien en horen?

Parijs 1900 biedt niet alleen een reis door de tijd maar is ook een oefening in kijken en luisteren. Jan Ezendam speelt Debussy, Satie, Ravel en Stravinsky en legt uit wat hen bewoog. Ko van Dun bespreekt de schilderijen van Cézanne, Van Gogh, Matisse en voorziet de voorstelling van een bredere achtergrond.
In een levendige afwisseling van muziek en beeld, van beschouwing en uitvoering ontwikkelt zich een verhaal met spannende wendingen en een dramatisch slot.

Jan Ezendam - Mueze